fredag 19 oktober 2018

Ramensoppa

Ramensoppa 5-6 personer

Topping

  • 2 st ägg
  • 62,5 gram salladslök(ar), ca ett halvt knippe
  • 0,5 msk rapsolja
  • 1 krm svartpeppar
  • 0,5 st chilipeppar
  • 100 gram böngroddar, färska
  • 1 st lime
  • 0,5 kruka(or) koriander
  • 1 krm salt
  • 300 gram kycklingfilé(er)
    • Fixa kyckling:
    • 1. Sätt ugnen på 165 grader. Salta och peppra kycklingfiléerna.
    • 2. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn filéerna på båda sidor så att de får en fin gyllenbrun stekyta. Sätt in i ugnen i ca 15-20 min. Skär sedan i skivor.
    • Buljong:
    • 1. Skala och riv vitlök och ingefära samt finhacka chilipeppar. Fräs i lite rapsolja i en stor kastrull ca 30 sek.
    • 2. Tillsätt vatten, kycklingfond, soja, honung och vinäger och låt sjuda i 20 min. Skiva svampen och strimla salladslöken.
    • 3. Tillsätt svamp, salladslök och sesamolja i buljongen och låt sjuda ytterligare 5 min. Koka nudlarna separat enligt anvisning på förpackningen. Spola dem sedan kalla.
    • Topping:
    • 1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Låt koka upp och sjud äggen ca 4-5 min. Spola dem i kallt vatten.
    • 2. Skala och halvera äggen. Skölj och strimla salladslök och chilipeppar. Skölj böngroddarna och skiva limen i klyftor.
    • 3. Lägg nudlarna i soppskålar och häll den varma buljongen över. Toppa med kycklingskivor, ägghalvor, böngroddar, salladslök, chili och koriander. Pressa över lite lime. Ät och njut!

Inga kommentarer: