söndag 11 maj 2014

Kreolsk gryta

Tillagning

En mustigt god lättlagad gryta.

Till 6 personer

900 gr fläskfilé
2-4 kabanosser eller annan valfri kryddig korv
2 röda paprikor
1 liten burk syltlök
1 liten burk cornichons eller ättiksgurka
1-2 dl svarta oliver
vitlöksklyfta/klyftor efter behag
smör
salt
svartpeppar
vetemjöl att reda av med
5 dl matlagningsgrädde


Jag har bytt samtliga ingredienser till Eko och kravmärkt, känner stor skillnad på smak och välmående efteråt, så testa ni med.

1. Skär fläskfilén i centimetertjocka skivor som du bultar ut lite lätt. Skär korven i skivor.

2. Strimla paprikan. Sila av syltlök, gurka och oliver.

3. Fräs snabbt upp korven i en gryta. Ta upp den.

4. Bryn fläskfilén, salta och peppra. Pressa ner vitlök och pudra över mjölet.

5. Lägg i korven, vänd ner paprika, syltlök, gurka och oliver. Häll på grädden.

6. Låt puttra svagt i ca fem minuter. Smaka av.

Serveras med fördel till pressad potatis, ris och en grönsallad. 

Inga kommentarer: