Vi pratade vidare om våra underbara ?!? tonåringar, för det är de ju....... oftast.
Glömde ju att göra denna goda inlagda gurka, men det får bli nästa gång Helena..
2 gurkor, 2 msk sesamolja, 1 msk risvinäger, 2 tsk honung, salt, 2 vitlöksklyftor, 2 tsk rostade sesamfrön
Skölj gurkan, dela på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva eller skär gurkan i bitar. Rör ihop sesamolja, vinäger, honung och salt i en skål. Skala och finhacka vitlöken och vänd ned till sesamoljan. Slå marinaden över gurkan och låt salladen marinera i cirka 60 minuter. Strö sesamfrön över vid servering.
Skölj gurkan, dela på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva eller skär gurkan i bitar. Rör ihop sesamolja, vinäger, honung och salt i en skål. Skala och finhacka vitlöken och vänd ned till sesamoljan. Slå marinaden över gurkan och låt salladen marinera i cirka 60 minuter. Strö sesamfrön över vid servering.
4 kommentarer:
Det där låter som något som jag skulle gilla :0)
~Livet i byn
Den är super god...
Synd att vi missade gurkan , men jag tror att den var MINST lika god som wokwn. änkte pressentera detta gurkrecept till kocken i familjen och se vad han säger när jag serverar den
Va läckert det ser ut! Tack för receptet!
Ha en riktigt härlig helg!
Kram Karin
Skicka en kommentar