torsdag 26 juni 2008

Sesamolja - en smakförstärkare

Igår kom Helena över, vi kycklingwok och sallad och tittade på fotboll, Tyskland vann mot Turkiet med 3-2 i 89'nde minuten?!
Vi pratade vidare om våra underbara ?!? tonåringar, för det är de ju....... oftast.
Glömde ju att göra denna goda inlagda gurka, men det får bli nästa gång Helena..
2 gurkor, 2 msk sesamolja, 1 msk risvinäger, 2 tsk honung, salt, 2 vitlöksklyftor, 2 tsk rostade sesamfrön
Skölj gurkan, dela på längden och gröp ur kärnhuset. Skiva eller skär gurkan i bitar. Rör ihop sesamolja, vinäger, honung och salt i en skål. Skala och finhacka vitlöken och vänd ned till sesamoljan. Slå marinaden över gurkan och låt salladen marinera i cirka 60 minuter. Strö sesamfrön över vid servering.

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Det där låter som något som jag skulle gilla :0)

~Livet i byn

mille sa...

Den är super god...

Helena sa...

Synd att vi missade gurkan , men jag tror att den var MINST lika god som wokwn. änkte pressentera detta gurkrecept till kocken i familjen och se vad han säger när jag serverar den

Ellas Inspiration sa...

Va läckert det ser ut! Tack för receptet!

Ha en riktigt härlig helg!

Kram Karin