måndag 7 september 2009

Plommonchutney

Recept på en plommonchutney

1 kg plommon (mogna)
1 dl rött vin
1 msk balsamvinäger
1 dl socker
1 kryddmått salt
1 kryddmått cayennepeppar
2 st kanelstänger
1 st stjärnanis
1 apelsin, rivet skal

Tvätta, kärna ur och skär plommonen i små bitar.
Lägg plommonen i en kastrull tillsammans med resten av ingredienserna.
Koka utan lock i ungefär 40 minuter, tills plommonen är mjuka.
Diska burkarna och låt dem stå i ugnen på 100 graders värme.
Häll upp chutneyn i de varma burkarna. Sätt på lock.

Så gott till både kyckling och ostar.

2 kommentarer:

Yvonne L sa...

Verkar gott och enkelt att göra! Då behöver jag bara leta reda på ett plommonträd så jag kan palla 1 kilo! ;0)

mille sa...

Ja, lycka till :)