onsdag 25 november 2009

Det blir ingen julskinka i år!


Nu har jag bestämt att det inte blir någon julskinka i år!!
Dessa djurbönder får inte behanda djuren hur som helst utan repressalier.
Grisarna tvigat leva i misär, svält och utan någon sysselsättning, typ böka i halm, vilket är väldigt viktigt för dem. För annars kan de bli stressade och ge sig på varandra vilket har skett på ett flertal gårdar.
Hos Lars Hultström som har styrelseuppdrag i LRF, är ordförande i Swedish Meats och sitter i styrelen för HK Scan och Svenska djurhälsovården, det är ett företag som arbetar med djurhälsofrågor rörande uppfödning av grisar, nötkreatur och får.
När Djurrättsalliansen gick in i hans stallar i Blackstaby, utanför Flen, filmade de flera grisar som tuggade på en död gris. Enligt SR Ekot som har undersökt materialet är filmen autentisk. Djurrättsorganisationen hävdar att det var smutsigt i stallarna och saknades halm i båsen.
Lars Hultström säger sig inte känna till några brister på gården.
Hur kan han!!
Tar för givet att han har en gedigen utbildning som passar för dessa uppdrag men var har han empati, hjärta för levande varelser, ingenstans?

Stockholms krogar tar avstånd!
Två av de grisfarmar som polisanmälts efter Djurrättsalliansens granskning tillhör Lars Hultström som är ordförande i Swedish Meats. På en av gårdarna, Fors säteri, står det vilka restauranger och butiker som säljer gårdens lufttorkade skinka.
- Vi har inte köpt skinkan på två år nu och det är jag glad över i dag. Det är väldigt beklagligt det här som hänt, särskilt med tanke på att Hultström är något slagsansikte utåt för köttbranschen, säger toppkocken Fredrik Eriksson, som äger Långbro värdshus till Nyhetskanalen.
Andreas Ericsson som är restaurangchef på Quality Hotel ångrar i dag att han beställt kött från gården.
- Aldrig i hela livet kommer jag att beställa därifrån igen. Om jag hade vetat om det här hade jag inte beställt senast, det var nog några månader sedan, säger han till

Inga kommentarer: