tisdag 19 februari 2013

Hastbullar


När jag var tonåring så åt vi hastbullar för fullt. På den tiden så fanns det alltid vetemjöl, smör, socker och kardemumma i skåpet.
Det finns inget hälsosamt i dessa överhuvudtaget men ack, så goda de är.
Framför allt så kan man kasta ihop dem på 15 minuter och vänner får nybakade bullar i ett nafs.

5dl vetemjöl
1.5dl mjölk
2tsk bakpulver
1 ägg
100gr smör/margarin
2tsk kardemumma
1dl socker
Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en degbunke. Finfördela matfettet med fingrarna till en grynig massa. Rör sist ner ägget och mjölken, lite i taget.
När jag var tonåring så tog man en matsked och klickade ut små kubbar på en smörjd plåt. Men de håller formen bättre om man använder muffins- eller bullformar.

Grädda i ugnen 220 grader i 8-10 minuter.

Lycka till!

 

1 kommentar:

Tina sa...

Å vad kul!
Det där ska jag testa i helgen tror jag :0)