När jag var tonåring så åt vi hastbullar för fullt. På den tiden så fanns det alltid vetemjöl, smör, socker och kardemumma i skåpet. Det finns inget hälsosamt i dessa överhuvudtaget men ack, så goda de är. Framför allt så kan man kasta ihop dem på 15 minuter och vänner får nybakade bullar i ett nafs. 5dl vetemjöl 1.5dl mjölk 2tsk bakpulver 1 ägg 100gr smör/margarin 2tsk kardemumma 1dl socker Blanda mjöl, bakpulver, socker och kardemumma i en degbunke. Finfördela matfettet med fingrarna till en grynig massa. Rör sist ner ägget och mjölken, lite i taget. När jag var tonåring så tog man en matsked och klickade ut små kubbar på en smörjd plåt. Men de håller formen bättre om man använder muffins- eller bullformar. Grädda i ugnen 220 grader i 8-10 minuter. Lycka till! | ||
tisdag 19 februari 2013
Hastbullar
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Å vad kul!
Det där ska jag testa i helgen tror jag :0)
Skicka en kommentar