Blev du sugen på Kjelles bananpudding? Här får du receptet så att du kan göra veckans dessert!
Ingredienser:
2 l Grädde
4 dl Maizenamjöl
2 st Kondenserad mjölk
4 st Ägg
Bananer
Färskost
Tillagning
1. Skala och skiva bananerna på längden. Fritera sedan i olja tills bananerna fått en fin färg och konsistens. Blanda kanel och socker och vänd bananerna i blandningen.
2. Blanda grädden med maizenamjölet i en stor kastrull. Rör om tills klumparna är borta. Häll i den kondenserade mjölken samt äggulorna från de fyra äggen.
3.Rör om till en slät smet och låt sedan sjuda på spisen tills krämen tjocknat.
4. Bre ut krämen i en ugnsfast form. Lägg dit ett lager med bananer, sedan ett lager färskost. Upprepa sedan med de olika lagren.
5. Grädda på 200 grader i 20 minuter, servera!
Ingredienser:
2 l Grädde
4 dl Maizenamjöl
2 st Kondenserad mjölk
4 st Ägg
Bananer
Färskost
Tillagning
1. Skala och skiva bananerna på längden. Fritera sedan i olja tills bananerna fått en fin färg och konsistens. Blanda kanel och socker och vänd bananerna i blandningen.
2. Blanda grädden med maizenamjölet i en stor kastrull. Rör om tills klumparna är borta. Häll i den kondenserade mjölken samt äggulorna från de fyra äggen.
3.Rör om till en slät smet och låt sedan sjuda på spisen tills krämen tjocknat.
4. Bre ut krämen i en ugnsfast form. Lägg dit ett lager med bananer, sedan ett lager färskost. Upprepa sedan med de olika lagren.
5. Grädda på 200 grader i 20 minuter, servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar