onsdag 2 november 2011

Salsaton - salsa/reggaeton routine


Reggaeton är en musikgenre med influenser från främst reggae, electronica, US-rap och latinamerikanska musikstilar. Den karaktäristiska rytmen som kännetecknar genren kallas Dembow, och refererar till Shabba Ranks låt "Dem Bow" som först gjorde rytmen populär i tidigt 1990-tal.
Idag associeras genren oftast med Puerto Rico, eftersom det var här som den fick sitt starkaste fäste och dessutom är det landet som en större del av genrens stjärnor kommer ifrån. De latinamerikanska musikstilarna bomba, plena, merengue, bachata, cumbia och mambo har också spelat en stor roll.
Reggaeton som dans har sin bas i de latinamerikanska afrodanserna, inspirerad av reggae och med influenser från hiphop. Dansen bygger på en kombination av rörlighet och tydlighet med fokus på kroppens centrum. Grundsteget "Basic" är ett dubbelsteg med contractions.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Vi har hittat en fin bild med utsikt från Wennergren Center som vi undrar om vi skulle kunna få använda i tidningen Gård&Torp? Vi anger givetvis dig som fotograf och hänvisar till din blogg. Hör av dig så fort som möjligt! Till red@gardochtorp.se. Skulle vi kunna få den högupplöst, dvs originalfilen?