Det här en galet god sås som verkligen piffar upp de mest mediokra grönsaker. Såsen är fullpackad med smaker så det räcker med en liten mängd.
Indisk specialsås
8 gula lökar, grovt hackade
500 g krossade tomater
1/2 dl olja
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
3 vitlöksklyftor
1/2 msk kanel
2 lagerblad
2 msk mald koriander
1 1/2 msk mald ingefära
1 msk mald spiskummin
1 dl grädde
1 msk salt
Lägg lök, tomatkross, rapsolja och alla kryddor i en kastrull och koka under lock ca 40 min tills löken är helt mjuk. Rör då och då så att det inte bränns. Tillsätt grädden och mixa såsen slät i mixer. Smaka av med salt, kryddor och ev. mer grädde.
Kommentar: Den här såsen kan användas till ris precis som den är eller som bas i kött- och grönsaksgrytor.
1 kommentar:
Namnis. Jag spar receptet och kallar den härmed MilleFlis-sås
Skicka en kommentar