tisdag 22 november 2011

Sås...

Det här en galet god sås som verkligen piffar upp de mest mediokra grönsaker. Såsen är fullpackad med smaker så det räcker med en liten mängd.

Indisk specialsås

8 gula lökar, grovt hackade
500 g krossade tomater
1/2 dl olja
1 msk paprikapulver
1 msk chilipulver
3 vitlöksklyftor
1/2 msk kanel
2 lagerblad
2 msk mald koriander
1 1/2 msk mald ingefära
1 msk mald spiskummin
1 dl grädde
1 msk salt

Lägg lök, tomatkross, rapsolja och alla kryddor i en kastrull och koka under lock ca 40 min tills löken är helt mjuk. Rör då och då så att det inte bränns. Tillsätt grädden och mixa såsen slät i mixer. Smaka av med salt, kryddor och ev. mer grädde.

Kommentar: Den här såsen kan användas till ris precis som den är eller som bas i kött- och grönsaksgrytor.

1 kommentar:

Kia sa...

Namnis. Jag spar receptet och kallar den härmed MilleFlis-sås