3 dl nypillade färska räkor, hackade i grova bitar
2 dl ekologisk soja yogurt
1 dl ekologisk fet yogurt
1 citron, saften av
2 vitlöksklyftor, pressade
1 burk röd rom alt 2 msk äkta löjrom
2 msk finhackade rödlök
1 knippe dill, finhackad
några stänk tabasco
Salt/peppar från kvarn
Blanda alla ingredienser i en skål och låt vila i kylskåpet. Nu är det dags att göra röstin.
Zucchinirösti
2 små zucchini eller 1 stor ( de små är godare då de inte har blidat kärnor ännu)
1 ägg
1 dl Parmesanost, grovt riven
Salt/peppar från kvarn
Smör till stekning
Riv zucchinin på den grova sidan på rivjärnet. Kramar ur vätskan och lägg i en skål.
Knäck i ägget, och blanda ned den rivna parmesanosten.
Salta och peppra. Blanda runt ingredienserna väl.
Hetta upp en riktigt bra stekpanna ( ni läste väl inlägget om omeletten;-)
Smält smöret tills det fräser och börjar bli varmt.
Tryck försiktigt ned ca 3 -4 msk av zucchiniröran i pannan och platta ut till en frasig rösti.
Vänd den försiktigt efter ett par minuter när den fått fin färg. OBS – låg värme på spisen så den inte bränner.
När röstin är färdiggräddad och frasigt, lägg upp på en tallrik och toppa med räkröran och en klyfta citron.
Ljuvligt trevlig förrätt alt som en mindre kvällsrätt.
Trevlig kväll och god spis!
1 kommentar:
Nu ska vi inte vara sådan, jag har fullt upp med ETT yrke :0)
Det där receptet verkar intressant, skulle bara ta bort lite sådant grejs så den blir helt vegetariskt. Kan man önska sig en kock?
~Ingrid
Skicka en kommentar