tisdag 6 september 2011

Varför höjer SL avgifterna...

Det är för att pengarna går oavkortat till att förbättra tunnelbanan, bussar och framkomligheten för nya spårvagnen, eller??

Just nu är scenariot för Stockholmarna förödande.
Tunnelbanan kommer aldrig i tid.
Pendeltågen ska vi inte prata om, är det inte spårfel så är det något annat. Läste i tidningen att inför höst och vinter ska vissa tåg dras in för att tågen ska komma i tid. Ja jag förstår. SL tar bort 50%av tågen och då kommer nästan alla att passa tiderna. SL hoppas på att ingen kommer ihåg att hälften av tågen dragits in. Smart lösning för att förbättra statistiken helt enkelt.

Sedan har vi citybussarna från Sollentuna, Väsby mfl som går in till Hötorget. Ja dessa bussar åker förbi vissa hållplatser. Dragbussarna är fyllda till hälften men någon påstigning är inte tillåten. Varför åker de då på vägarna om de inte tar emot passagerare? Hör ni inte hur galet det låter?

Det bästa alternativet är ju att bo och arbeta efter den linje som håller sig i tunnlarna. Där är det sällan problem.
Den sämsta linjen ja förutom den blåa nu som inte är i funktion, det är den gröna linjen, den som går mellan Hässelby strand och Skarpnäck-Hagsätra-Farsta strand. Tunnelbanan går ju direkt bakom villorna vilket gör att äpplen, löv och annat faller ner på spåren och då står man där, i timtal!

Men värsta är nog pendeln i alla fall.
Kommer ihåg förra vintern då gick det 2-3 st per dag vissa dagar, vi blev sittandes i flera timmar för man får ju inte stiga av. Lilla Nova (hunden) kissade nästan ner sig, vilket många äldre och barn faktiskt gjorde - helt sjukt - som en krigszoon...

Men höj priserna vetja - vi är så tacksamma för att ni förbättrar för oss så att vi kan ta oss till skolan och våra arbeten. För inte hamnar väl pengarna som utdelning till aktieägarna elelr till någon konferens till Island tillsammans med fruarna??
Torbjörn Rosdahl (M) uttalade sig om att höjningen är ju bara 3 chipspåsar.
Eller ett sjukhusbesök, tandläkaren, frukt och vitaminer för en flerbarnsfamilj!
Från 690 kr till 790 kr per månad, det är mycket det, 14% höjning....

2 kommentarer:

Carinale sa...

Hur bakvänt det än kan låta så ser jag fram emot att köpa nytt SL-kort, förutsatt att jag kommer att ha ett jobb att åka till vill säga å där spricker det direkt.
Instämmer dock i att prishöjningen låter sjukt hög.
Vad jag förstår har vi en av de högsta avgifterna i europa - jösses!

Helena sa...

Denna text skulle du kunna publicera i dagstidningarna tycker jag. Ex. tyck till, läsarnas insändare osv. Du har HELT rätt. Varför höja när inget funkar?????????