torsdag 20 oktober 2011
Rotfrukter....
Ingredienser
700 g rotfrukter Ta det du tycker är gott, potatis, morot, kålrot och vikål brukar jag ta, men även sötpotatis, palsternacka är gott.
Rödlök
Zuccini
250 g korv med mycket smak (t ex salsiccia , merguez , kabanoss)
Timjan
Olivolja
Salt
svartpeppar
Senapskräm:
2 dl lättcrème fraiche
2 - 3 msk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
En gnutta socker
30 min i 200graders ugn. Tärna rotfrukterna och ringla över med olja och kryddor. Efter halva tiden skär du upp korven och lägger över, tillsammans med lök av valfri sort. Vänd på allting så att de får stekyta.
Severas med sallad och senapskräm... mumma!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Å det låter magiskt!
Har du provat med jordärtskocka i - tror det blir ett luyft!
Föresten - har du planterat några på landet - för visst skulle du göra det - som insynsskydd i första hand?!
Berätta!
Jaaaa jag har ju det hemma, jordärtsskocka alltså. Måste prova!! :)
Jordärtskocka som insynsskydd. I like! Måste de alltså ner i jorden nu på hösten?
Hälsningar
"för lat för att googla" :)
Petra, det går bra att så dem på hösten men även på våren. När du skördar så lämnar du kvar några till nästa år, snacka om återvinning :)
Men tänk på att de växer på alla bredder. Om du vill ha lite koll på dem så rekommenderar alla att man planterar dem i pallkragar.
Du är inte lat du har bara tusen andra saker att göra :)
Skicka en kommentar