lördag 22 september 2012

Chill med Chili... en lördag kväll!

Till 5-6 personer behöver du:

1 kg Högrev
1 torkad chili
4 hackade vitlöksklyftor
1 paket bacon
3 msk tomatpuré
2 tsk chilipulver
2 tsk spiskummin
2 tärningar med köttbuljong eller oxfond.
1 flaska ljus öl
2 lagerblad
2 tsk paprikapulver
1 röd paprika
1 gul lök
2 tsk oregano
1 tsk koriander
5 dl vatten

1. Dela strimla den torkade chilin, hacka vitlöken hacka löken och paprikan och fräs i en gryta med smör.  Häll i tomatpurén eller en burk krossade tomater, chilin, spiskummin, öl, lagerblad, paprikapulver, oregano, koriander och vatten.
2. Strimla bacon och putsa och skär upp högreven i bitar som du steker i omgångar. Lägg i köttet i grytan och låt allting puttra i 3 timmar. Rör om då och då så att det inte fastnar i botten. Jag har en järngryta vilket gör att det puttrar på rätt bra bara på 2:an. Smaka på köttet, när det är mört och faller i sär så är grytan klar.

Nybakat bröd och lite creme fraiche till detta är inte helt fel.

Hothot :)


Inga kommentarer: