tisdag 11 september 2012

Functional Moves

På Balance i Solna har de startat ett nytt pass.
Eftersom jag inte får träna Crossfit och ändå vill klämma in ett pass 1-2 ggr i veckan så gjorde jag ett försök förra veckan.
Det är inte explosivt, med ändå en pulshöjare, mycket smidighet och styrka med traditionella vikter, mycket coreträning dvs mage, bål och rygg, benböj och utfallssteg. Armar och rygg får sig en genomkörare. Att det är Louise som har passet på tisdagar är ju grädde på moset. Hon är verkligen medryckande, proffsig och entusiastisk.
Som sagt, sexpack är snyggt,  men det innebär inte att du är stark i bålen. Det behövs mer än så för att stabilisera kroppen.
Om bara de stora muskelgrupperna är starka, så blir kroppen obalanserad, och med åren så får man skador. Hmmm det är ju Mille i ett nötskal, så i kväll kör vi!!

”Functional moves är ett träningssystem skapat för komplett atletisk träning. Träningen ger uthållighets- och explosiv styrka, stabilitet, balans och rörlighet. Genom att sätta rörelser i ett logiskt flöde och utmana kroppen ur ett funktionellt perspektiv kan du utmana hela kroppen när du tränar.

Inga kommentarer: