tisdag 31 maj 2011

Fosterbarn...

.... har sämre hälsa och får sämre vård.
Hörde på nyheterna att fosterbarn inte blir vaccinerade som de ska, de går inte lika ofta till tandläkarn vilket har resulterat att de fått dra ut sina tänder.
Enligt Marlen Burwick så har inte "samhället haft tillräckligt stort fokus" på detta. Va!!
Det är väl ändå vuxna människor som tar hand om barnen? Alla vuxna VET att samtliga barn ska synundersökas, få tandvård, vaccineras mm. Samhället i detta fall är ju skola, folktandvård, vårdcentral. Alla är vuxna och har adekvat utbildning, varför faller barnen mellan stolarna?
Det låter ju så vacker när någon säger, vi har haft x antal fosterbarn genom åren. Ja men har du tagit hand om dem då?
Det är vuxna människor som agerar fostermor och far. Det är vuxna människor som öppnar sin hus, sin famn och tar emot betalning. Det betyder också att man ska ta sitt ansvar. Om de inte kan se till att barnet får vaccinationer, synundersökningar och tandläkarvård som barnet behöver, hur vet vi då att barnet får den omvårdnad, kärlek, trygghet och support som vi alla vet att ett barn behöver för att kunna få en stadig plattform att stå på i livet?
Jag blir så frustrerad när jag läser och hör hur flata vi är!!

Sedan ska jag ge en stor eloga till de som öppnar sina hem till barnen. Som tar hand om dem som sina egna - det är så man vill ha det - jag vet...

Inga kommentarer: