onsdag 14 oktober 2009

Nalleinsamling till Baltikum


Nu börjar årets nalleinsamling
För sjätte året i rad arrangerar Junibacken, Skansen och SOS-Barnbyar en nalleinsamling där nallarna går till barn i Baltikum.

Den 1 oktober startar årets nalleinsamling till förmån för SOS-Barnbyar i Baltikum. Alla som har en nalle eller ett gosedjur hemma som de kan avvara kan lämna in dem på Junibacken i Stockholm och får ett nallediplom som tack.

På Internationella Nalledagen den 27 oktober kl. 12.00 går en nalleparad, med barn och nallar, från Junibacken till Skansen. Alla barn upp till 15 år som har nallediplomet eller nalle med sig har fri entré till Skansen denna dag.

På Skansen firas nalledagen i Bragehallen med underhållning och andra överraskningar. Efter firandet på Skansen packas nallarna och skickas till SOS-Barnbyars verksamhet i Baltikum.

Förra året samlades elva kartonger in fulla med nallar och gosedjur som fick nya små hussar och mattar i SOS-Barnbyar i Baltikum – vi hoppas på fler i år!

1 kommentar:

Yvonne L sa...

Äsch, så synd att jag inte bor närmare, då hade jag kunnat komma med lite gosedjur. Jag får hålla ögonen öppna ifall de har något liknande projekt här i stan!